Oldalak

Nagios

Professzionális rendszerfelügyelet

A Nagios nyílt forráskódú, professzionális hálózat- és rendszerfelügyeleti eszköz. A világon az egyik legnépszerűbb alkalmazás, hiszen nyílt forráskódjának, architektúrájának és moduláris felépítésének köszönhetően alkalmas aktív hálózati eszközök monitorozására is. Gyakorlatilag bármilyen monitoring feladatra (figyelés, riasztás, értesítés, naplózás, vizuális megjelenítés, riportolás, automatizálás) alkalmas, így átfogó képet nyújt a rendszerek állapotáról.

Security+Operations+Team

Linux/UNIX, és Windows alapú infrastruktúrákban is használható, ráadásul webes felületen, így távolról is elérhető a rendszergazda számára a szükséges információ.

A moduláris felépítésnek köszönhetően a funkciók bővíthetők, akár általunk létrehozott plugin-okkal is. A modulok között találunk szolgáltatásfigyelő (HTTP, FTP, SMTP, POP3), szabad merevlemez területet monitorozó, felhasználók számát nyilvántartó opciókat is.

A szoftverrel előre beállított parancsok alapján küldhetünk email-ben vagy sms-ben diagramokat, grafikonokat az aktuális státuszunkról.

Előnyei

  • Hálózati szolgáltatások teljes körű figyelése
  • Elérhető adatok grafikus látványos megjelenítése
  • Opcionális webes interface
  • Alacsony erőforrásigény

Kiknek ajánljuk?

Konfigurálása összetett rendszer, ezért gyakorlott IT szakembereknek

Sok szervert és szolgáltatást üzemeltető rendszergazdáknak

Lépjen kapcsolatba szakértő kollégáinkkal

manus_small_2